Russian cuisine
Each nation has its culinary traditions and dishes that people consider the most delicious in the world. Traditional Russian first hot dishes are “ukha” and “shchi”. “Ukha” or fish soup is one of the most ancient dishes that was prepared by the ancient Slavs since in those days there were lots of fish in rivers and lakes. “Shchi” (cabbage soup) appeared later. Scientists talk about the 9th century AD when peasants began to grow cabbage. Cabbage soup was first prepared in a clay pot, and over time, in a cast-iron one and certainly in a Russian stove.
Another dish that comes to mind is “bliny” (pancakes). The batter is poured into a pan and fried on both sides. Pancakes are eaten with sour cream or jam, and you can also cook different toppings for them. This dish is so loved by the Russian people that there is even a holiday, Maslenitsa, which lasts a whole week, during which pancakes are the main food. This is a pagan holiday of farewell to winter on the one hand, and on the other, preparation for Lent, when meat and dairy products cannot be eaten for the next 40 days.
Moms in many Russian families prepare pies, both fried and baked. The fillings can be any: minced meat, egg and green onions, cabbage, fruits, and jam. Pies, as a rule, are small dough products. But some craftswomen know how to cook kulebyaka. This is a traditional Russian pie, in which there are several types of stuffing, where each is separated by a thin pancake so as not to mix. My grandmother sometimes cooks kulebyaka on holidays, and this huge pie serves as a real table decoration.
Among the sweet dishes that are originally Russian can be called various “kiseli” (jelly). In modern times, it is cooked from various berries with the addition of starch and sugar. And in ancient Russia, oats, and cranberries were used.
But it’s better not to talk about dishes, you need to try them, so bon appetit (enjoy your meal).
Перевод
Каждый народ имеет свои кулинарные традиции и блюда, которые считает самыми вкусными в мире. Традиционными русскими первыми горячими блюдами считаются уха и щи. Уха или суп из рыбы - одно из самых древних блюд, которое готовили еще древние славяне, благо, в те времена водилось много рыбы в реках и озерах. Щи появились позже. Ученые говорят о 9 веке нашей эры, когда крестьяне начали выращивать капусту. Щи (капустный суп) готовили сначала в глиняном горшке, а со временем и в чугунном и непременно в русской печке.
Другое блюдо, которое приходит на ум, - это блины. Жидкое тесто разливают по сковородке и жарят с обеих сторон. Блины едят со сметаной или вареньем, а также можно готовить к ним разные начинки. Это блюдо настолько любимо русским народом, что даже есть праздник, Масленица, длящийся целую неделю, на протяжении которой блины – основная еда. Это языческий праздник прощания с зимой с одной стороны, а с другой, подготовка к Великому посту, когда ближайшие 40 дней нельзя есть мясные и молочные продукты.
Мамы во многих русских семьях готовят пироги, как жаренные, так и печеные. Начинки могут быть любыми: мясной фарш, яйцо и зеленых лук, капуста, фрукты и варенье. Пироги, как правило, - небольшие изделия из теста. Но есть мастерицы, которые умеют готовить кулебяку. Это традиционный русский пирог, в котором несколько видов начинки, где каждая отделена тонким блинчиком, чтобы не смешиваться. Моя бабушка иногда готовит кулебяку по праздникам, и этот огромным пирог служит настоящим украшением стола.
Среди сладких блюд, являющихся исконно русскими можно назвать различные кисели. В современное время его варят из различных ягод с добавлением крахмала и сахара. А в древней Руси использовали овес и клюкву.
Но о блюдах лучше не говорить, их нужно пробовать, так что приятного аппетита.